Waarom is SamSam een sociale onderneming?

Jaarlijks starten veel mensen een eigen bedrijf, omdat ze bijvoorbeeld een kans in de markt zien of graag zelfstandig willen werken. Daar is natuurlijk niets mis mee. In sommige gevallen is er sprake van een andere intentie: iemand heeft het verlangen om zijn/haar ondernemerstalenten te gebruiken als een middel om positieve veranderingen te creëren. Dit heet 'sociaal ondernemerschap'.

Een sociale onderneming is een onderneming met een maatschappelijke missie. Een sociale onderneming levert net als elke andere onderneming een product of dienst en heeft een verdienmodel. Bij een sociale onderneming is geld verdienen echter niet het hoofddoel, maar een middel om maatschappelijke waarde te creëren. Sociale ondernemingen zijn er in alle sectoren van het bedrijfsleven en creëren maatschappelijke waarde voor mens en milieu.

'Mensen vragen zich steeds vaker af: wat kan ik vandaag doen voor de wereld?'

Sociaal ondernemerschap groeit momenteel in een snel tempo. De wereldwijde discussies over klimaatverandering en ongelijkheid zorgen ervoor dat mensen zich steeds vaker afvragen: 'Wat kan ik vandaag doen voor de wereld?'

SamSam is onder andere geïnspireerd door de sociale ondernemingen Dopper, Ogreen, TOMS en Tony Chocolonely. Geweldige voorbeelden van wat bedrijven kunnen doen voor een duurzame toekomst en het verbeteren van andermans leven!