Waarom iedereen algen zou moeten eten...

Deze blog is gepost door Esther Stoter

Wist je dat zeewier één van de beste vleesvervangers is, er energie mee opgewekt kan worden en de eerste duurzame zeewierfarms zich in onze Noordzee vestigen? Zeewier zit bomvol eiwitten, koolhydraten en vitaminen, hartstikke gezond dus. Maar wie zeewier wil eten, kan beter geen zeewier oprapen van het strand want deze is te taai; alleen zeewier wat geplukt wordt vanaf de zeebodem is eetbaar.

Volgens het voedingscentrum bevat gedroogd zeewier zoveel eiwit en relatief veel ijzer en vitamine B dat het zich tot een goede én duurzame vleesvervanger maakt. Dat het groene plantje groot fan is van zee en zon maakt het duurzaam en relatief makkelijk te telen. Je hebt immers geen schaarse landbouwgrond of zoet water nodig.

'Gedroogd zeewier bevat eiwit en relatief veel ijzer en vitamine B'

Daarnaast wordt zeewier ook al geproduceerd voor chemicaliën voor de industrie, voedingsstoffen én gebruikt om producten te verbeteren (van tandpasta tot verdikkingsmiddel in vla). Verder zou zeewier een belangrijke bron van duurzame biomassa kunnen worden waaruit biobrandstoffen en duurzame energie gewonnen wordt. Ben jij al fan? Ik wel!

Bronnen: nudge.nl, wageningenur.nl
Tags: #Voedsel  #Duurzaamheid  #Blog