Wij, SamSam

12 december 2019

Zoals u weet, is SamSam niet een doorsnee energieleverancier. Het ontstond in 2013. We kwamen samen met het initiatief: er moest een energieleverancier komen die het anders doet dan de grote, traditionele energiebedrijven. Dit is in het kort ons verhaal.

We hebben toen elkaar de vraag gesteld: “Waar krijgen we nu zélf energie van?”. We kwamen er op uit dat we graag willen delen, dat we goed willen doen. We waren het er al snel over eens: we wilden het ondernemerschap combineren met recht doen aan de medemens en de schepping.

De andere Sam staat voor onze sociale missie...”

Dat is ook waar SamSam voor staat. De ene Sam staat voor onze doelstelling om een gezond financieel bedrijf te hebben met een professionele dienstverlening. De andere Sam staat voor onze sociale missie: SamSam droomt ervan dat we samen op een pragmatische manier veel kunnen betekenen voor onze medemens. Daarnaast geloven wij in duurzaam en verantwoord leven. Het is uiteindelijk ‘SamSam’ omdat beide doelstellingen even belangrijk voor ons zijn. 

We willen mensen bewust maken van ons rentmeesterschap…

Als SamSam willen we toonaangevend zijn op het gebied van sociaal ondernemerschap. Onze pijlers zijn ‘hulp aan de medemens’ en ‘duurzame energie’. We willen mensen bewust maken van ons rentmeesterschap en op een praktische manier adviseren hoe we daar vorm aan kunnen geven. Als klanten overstappen naar SamSam, dan merken ze daar praktisch niets van, maar ondertussen maken ze wel impact. Zo worden onze klanten geïnspireerd en actief betrokken bij het streven naar een betere wereld.

Lees hier meer over onze projecten en hier vindt u de uitgebreide versie van onze missie.

Op welke manier draagt u uw steentje bij? Deel het met #ikbensam 

Deze blog is geschreven door Mirjam Ordelman, eigenaar van oak and blush.