Kleine verandering, grote impact!

Deze blog is gepost door: Esther Stoter

"Een vegetariër in een Hummer stoot minder broeikasgas uit dan een vleeseter in een Toyota Prius" - het is de bekendste zin uit de documentaire Meat the Truth. Ruim 85% van de Nederlanders eet de laatste jaren regelmatig zonder vlees - gemiddeld bijna twee dagen per week. Steeds vaker is dit een bewuste keuze voor gezondheid, dierenwelzijn en milieu! En niet te vergeten zijn er natuurlijk ook steeds meer lekkere alternatieven te koop.

Vaak heb je bij eco-problemen als consument minder impact en invloed dan de industrie. Maar bij vlees eten heb je als consument de hoofdrol. Door minder vlees te kopen, over te stappen op vleesvervangers of door verantwoord vlees te kopen, zet je concreet een stap naar een betere vleesindustrie. Negatieve effecten van de vleesindustrie op klimaat en dier zorgen bijvoorbeeld voor een enorm energiegebruik, een hoge CO2-uitstoot, gronduitputting, ontbossing, verlies van biodiversiteit, dierenleed en overmatig watergebruik. Minder vlees eten heeft dus een grote positieve impact.

Wist je dat Nederlanders gemiddeld 45 kilo vlees per jaar eten? Een kleine gedragsverandering maakt al een groot verschil.. Het eten van 1 kilo rundvlees staat gelijk aan de uitstoot van 169 km autorijden! Als Nederlanders zo’n 25% minder vlees zouden eten, zou dat volgens de Gezondheidsraad jaarlijks tot 7000 minder sterfgevallen leiden. (Te)veel vlees kan onder meer leiden tot hart- en vaatziekten. Ga jij de uitdaging met ons aan door bewust minder vlees te eten? Het milieu is je dankbaar! 

Bron: natuurenmilieu.nl, milieucentraal.nl
Tags:  #Duurzaam leven  #Klimaat  #Blog

🍪 Je cookies zijn niet geaccepteerd

Op deze plaats wordt normaal een dynamische element getoond, zoals bijvoorbeeld een video. Omdat je cookies niet geaccepteerd hebt, kunnen we dat helaas (nog) niet doen. Accepteer snel alle cookies onderaan in de cookiemelding of op onze cookiepagina.