De voordelen van samen rijden

Deze blog is geschreven door: Esther Stoter

Boodschappen doen? De kinderen naar school brengen? Naar de dokter, het sportveld of je schildercursus? Als je in een dorp woont en geen auto rijdt, wordt zo'n simpele uitstap al snel een hele expeditie. In vele tientallen kleine dorpen rijdt niet of nauwelijks meer een bus. Meerijden met dorpsgenoten is dan een ideale optie. En dat is precies wat Samobiel aanbiedt - vertrouwd, veilig, voordelig, sociaal en simpel.

Het verdwijnen van voorzieningen in dorpen is een groot probleem voor de vitaliteit en de leefbaarheid van landelijke gebieden. Steeds meer scholen, winkels, banken, geldautomaten, de gezondheidszorg en andere dienstverlening verdwijnen uit kleine kernen. Vooral gezinnen met (kleine) kinderen, ouderen en mindervaliden zien zich daardoor vaak geconfronteerd met een vervoersprobleem. Samobiel maakt het platteland weer bereikbaar - samen met bewoners en overheid.

'Het succes van Samobiel is gebaseerd op de gemeenschapszin in dorpen'

Een eenvoudig te gebruiken mobiele website maakt meerijden met dorpsgenoten zo gemakkelijk mogelijk door vraag naar en aanbod van ritten bij elkaar te brengen. Bewoners gebruiken hun eigen auto en bepalen gezamenlijk waar stopplaatsen komen. Het succes van Samobiel is gebaseerd op de gemeenschapszin in dorpen. Elk dorp krijgt dan ook een eigen platform. Mensen kennen elkaar en dat vormt de basis voor het gebruik. Samobiel is laagdrempelig en eenvoudig in gebruik, het werkt via een mobiele website en sms. De passagier betaalt en de chauffeur ontvangt een kleine kilometervergoeding via een betaalsysteem achteraf.

Bron: www.samobiel.nl