Nieuws: onze projecten

26 juni 2020

SamSam is een sociale onderneming. Dit betekent dat geld verdienen niet het hoofddoel is, maar een middel om maatschappelijke waarde te creëren. Om deze reden investeren we in verschillende duurzame projecten. We kiezen bewust voor projecten van partnerorganisaties die aansluiten bij onze visie op een zorgzame maatschappij en duurzame wereld. Hierbij richten we ons op de volgende thema’s: duurzame landbouw, duurzame energie en duurzaam onderwijs.

Albanië

Armoedebestrijding en het wegwerken van voedseloverschotten zijn twee belangrijke doelstellingen van dit project. Door voedseloverschotten te verspreiden over de meest behoeftige leden van de samenleving, wordt geprobeerd om beide uitdagingen tegelijkertijd aan te pakken.

“Dankzij SamSam wordt er minder voedsel verspild en wordt de CO2-voetafdruk verkleind”

Lees hier meer informatie over dit project ›

Ethiopië

Gambella vangt al sinds de jaren 80 vluchtelingen op uit Zuid-Soedan. Het aantal vluchtelingen is zover gestegen, dat er meer vluchtelingen zijn dan lokale inwoners. Dit zorgt voor een ernstig tekort aan voedsel en werkgelegenheid, maar het zorgt ook voor een enorme belasting van het milieu. De doelstelling van het project is om samen duurzaam verder te bouwen aan een vreedzame gemeenschap met hoop voor de toekomst. 

“SamSam zorgt voor de aanleg van bos en maakt duurzame trainingen mogelijk”

Lees hier meer informatie over dit project ›

Haïti

Het belangrijkste doel van dit project is het bieden van voedselzekerheid aan boerenfamilies in Haïti zodat ze hun gezinnen kunnen onderhouden. Dit wordt onder andere bereikt door het overschot van gewassen nuttig te gebruiken. Ook geeft het project de families toegang tot de markt waardoor er mogelijkheden ontstaan om hun huishoudinkomen te laten toenemen.

“Dankzij SamSam worden er 580 nieuwe bomen geplant en worden boerenhuishoudens gesteund”

Lees hier meer informatie over dit project ›

Deze blog is geschreven door Mirjam Ordelman, eigenaar van oak and blush.

Meer inspiratie?

Waarom zou iedereen zeewier moeten eten? Hoe slaap ik milieuvriendelijk? Wat zijn de grootste energievreters in mijn huis? Laat je inspireren door onze bloggers die alles met je delen over hún happy sustainable lifestyle!