Je kunt de boom in

Bekijk het bos eens vanuit een ander perspectief, van boven. Wandel door de boomkruinen en geniet van het jonge groen. Wellicht een leuk idee voor een dagje uit in de meivakantie.

Het mooie weer lokt me naar buiten. Het is heerlijk om nu te fietsen en te wandelen. Er komt nu zoveel in bloei. Vanmorgen fietste ik door het bos en zag overal bloeiende krenteboompjes. Dat ziet er zo mooi uit. Het is nu nog heerlijk licht in het bos en het blad is nu nog zo fris voorjaarsgroen.

"Kinderen willen graag iets uitdagends, dan gaan ze wel mee en vinden ze het nog leuk ook."

Onze kinderen waren nooit zo ‘in’ om te gaan wandelen. Fietsen wel, maar wandelen vonden ze maar saai. Helemaal als dat een rondje was. Kinderen willen graag iets uitdagends, dan gaan ze wel mee en vinden ze het nog leuk ook. Bij het Buitencentrum Boomkroonpad kunnen ze zich helemaal uitleven bij een spannende tocht door een worteltunnel. En als je geen last hebt van hoogtevrees volg je het boomkroonpad door de toppen van de bomen. Dan ziet de wereld er opeens heel anders uit. Blijf je toch liever met beide voeten op de grond dan kun je met je knapzak op zoek gaan naar de wijze HotemeTotem. En daarbij mag je struinen, lekker van het pad af.

"Naast het plezier van klimmen en klauteren, leer je ook samenwerken, verantwoorde risico's nemen en je aan een ander toe te vertrouwen."

Hou je meer van het echte stoere klim- en klauterwerk, en ben je niet bang uitgevallen, dan is een klimbos misschien meer iets voor jou. Naast het plezier van het klimmen en klauteren, leer je ook samenwerken, verantwoorde risico’s nemen en je aan een ander toe te vertrouwen. Leuk voor ouders en kinderen samen. Op het acht meter hoge parcours zal je zo nu en dan best even moeten slikken en je grenzen verleggen om de volgende etappe af te leggen. Maar het geeft zeker een kick.

"Leuk voor ouders en kinderen samen."

Er zijn diverse klimbossen in Nederland.  Neem zeker eens een kijkje op de website van Fun Forest en Klimbos Nederland voor een overzicht met de meest fantastische klimbossen. Wil je er echt een sportieve dag van maken, laat dan de auto lekker thuis en ga met het openbaar vervoer en/of de fiets.

Deze blog is geschreven door Marjolein Tiemens - Hulscher, oprichtster van Groen Geloven.