Het jaar van SamSam

31 december 2020

Eind van het jaar maken we de balans op. SamSam kan tevreden terugkijken op het jaar. Sommige zaken groeiden niet zoals gehoopt, maar op andere vlakken was er groei en verandering. We zijn blij met hoe het gaat, met u als klant en hebben plannen voor de toekomst. Een paar vragen aan Jan David Kleppe, de initiatiefnemer van SamSam.

SamSam kan tevreden terugkijken op afgelopen jaar. Wat maakt je tevreden?

Net zoals iedereen, is het voor mij persoonlijk ook een intens jaar geweest. Corona maar ook een kind gekregen! Voor veel ondernemers was het een zwaar jaar in verband met de Corona-crisis. SamSam zit gelukkig in een sector waar geen nadelige effecten te merken zijn. In 2020 mochten we opnieuw een groot aantal nieuwe klanten verwelkomen; dat is belangrijk voor SamSam. Als meer mensen zich aan ons binden wordt onze slagkracht groter.


“Volgend jaar gaat SamSam voor het eerst een project steunen dat voor 100% door SamSam wordt mogelijk gemaakt.”

En maken we meer impact met onze duurzame doelstellingen. Zo hebben we dankzij het leveren van 100% duurzame energie uit Nederland duurzame projecten van de GZB, Tear en ZOA waar mensen gebukt gaan onder armoede.
Ook hebben we dit jaar veel zonnepanelen kunnen leggen op daken van onze klanten. Deze groei is dankzij een toenemende vraag naar zonne-energie van onze klanten én de lancering van ons leaseconcept voor zonnepanelen, waarbij klanten zonnepanelen op hun dak konden laten plaatsen, zonder zelf te investeren. 

We zijn natuurlijk ook heel blij met ons nieuwe pand op de nieuwe locatie. Hopelijk kunnen de collega’s elkaar hier in de toekomst ontmoeten en samen werken. 

Zijn er nieuwe plannen voor volgend jaar?
Volgend jaar gaat SamSam voor het eerst een project steunen dat voor 100% door SamSam wordt mogelijk gemaakt. In Congo gaat SamSam zonnepanelen op het dak plaatsen van een lokaal ziekenhuis om genoeg stroom op te wekken voor beademingsapparaten van coronapatiënten. Daarover delen we binnenkort meer in de nieuwbrief en op de blog.

Daarnaast hebben we de ambitie om komend jaar een groot deel van onze klanten te helpen met betaalbare duurzame oplossingen. We willen blijven werken vanuit onze missie om op een pragmatische manier bij te dragen aan een schonere wereld en betere toekomst voor de komende generaties.



“Dus nog eens; dank! We doen dit echt samen!”
Wil je nog iets zeggen tegen de volgers en klanten van SamSam?
Jazeker. Heel simpel maar oprecht; dank jullie wel. Het is altijd hartverwarmend om het enthousiasme en de betrokkenheid op te merken. Zonder klanten hebben we niets te delen; geen (positieve) energie en geen steun aan onze projecten. Dus nog eens; dank! We doen dit echt samen!

Daarbij durven we de stoute schoenen aan te trekken en willen we vragen om een goed woordje voor ons te doen. Moedig anderen aan om zich bij SamSam aan te sluiten, volg de berichten op social media of in de nieuwsbrief en we hopen natuurlijk ook dat iedereen in het klein op eigen manier blijft bijdragen aan een groenere en betere wereld. 

De allerbeste wensen voor 2021! Blijf delen, want delen geeft energie.

#ikbensam

Deze blog is geschreven door Mirjam Ordelman, eigenaar van oak and blush.

Meer inspiratie?

Waarom zou iedereen zeewier moeten eten? Hoe slaap ik milieuvriendelijk? Wat zijn de grootste energievreters in mijn huis? Laat je inspireren door onze bloggers die alles met je delen over hún happy sustainable lifestyle!