Herfst, herfst wat heb je te koop?!

Deze blog is geschreven door: Esther Stoter

De herfst heeft z’n intrede gedaan in ons land, de politiecontroles op fietsverlichting komen er weer aan! Hoe staat het ervoor met de verlichting op jouw fiets? Pure frustratie? Een oldskool koplamp met dynamo heb ik allang niet meer want de draadjes waren altijd gebroken. De elastieken lampjes zitten net in je andere jas of zijn leeg als je ze weer nodig hebt. De Rydon Pixio-fietslamp met zonnepaneel is daarom een toffe nederlandse gadget.

Rydon Pixio is een fietslampje dat het altijd doet! Elke lichtbundel die valt op het zonnepaneel wordt gebruikt om de accu weer op te laden. De speciale hoge rendement batterijen, houden hun energie voor langere tijd vast. De Rydon Pixio laadt de batterijen in de zomer op en gebruikt de opgeslagen energie in de winter. Met slechts vijf dagen zonlicht zijn de batterijen weer volledig opgeladen en klaar voor nog eens twee jaar!

'Met slechts vijf dagen zonlicht zijn de batterijen weer volledig opgeladen en klaar voor nog eens twee jaar!'

Het lampje is flink groter dan wat je zoal aan fietslampjes kent en komt qua formaat eigenlijk in de buurt van een ouderwetse koplamp. Die forse maat komt door de benodigde oppervlakte van het zonnepaneel dat erin zit. Erg is dat niet, want je hoeft ze niet in je zak of tas mee te nemen. Want met het diefstalbestendige vergrendelingsmechanisme wordt het lampje niet van je fiets gestolen. Je kunt ‘m dus gewoon op je fiets laten zitten! Ga jij ook de herfst door zonder boete?

Bron: rydon.eu, nudge.nl