Groene groei

16 januari 2020

Naast de bucketlist is er nog meer goed en groen nieuws dit jaar. Zo is er een vacature en een mooie samenwerking. Ontwikkelingen waardoor we stapje voor stapje meer kunnen betekenen voor elkaar en de wereld.

Allereerst de win-actie; de elektrische fiets is gewonnen dor Alda Hendrikse uit Doetinchem. Ze kwam de fiets met zoon Jesse ophalen in Apeldoorn. Met de komst van deze fiets gaat de bevuilende scooter de deur uit, als dat geen goed nieuws is! 

De fiets is weer een stapje in de groene richting. Alda leeft bewust, eet liefst uit eigen tuin of biologisch, beperkt het eten van vlees en vliegen en liep mee met de klimaatmars. Reizen doet ze zo veel als mogelijk met het openbaar vervoer en nu dus ook met haar elektrische fiets. Veel plezier er mee, Alda!

Dit betekent dat geld verdienen niet het hoofddoel is, maar een middel om maatschappelijke waarde te creëren.

Misschien heb je het al gezien, een nieuw lichtblauw icoon op de site. MVO staat er in. Dat staat voor Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in Nederland en wij mogen ons ook partners noemen! Wat dat betekent?

SamSam is een sociale onderneming. Dit betekent dat geld verdienen niet het hoofddoel is, maar een middel om maatschappelijke waarde te creëren. Om deze reden investeren we in verschillende duurzame projecten. We kiezen bewust voor projecten van partnerorganisaties die aansluiten bij onze visie op een zorgzame maatschappij en duurzame wereld. Hierbij richten we ons op de volgende thema’s: duurzame landbouw, duurzame energie en duurzaam onderwijs.

Weer een stap in de goede richting!

Tot slot een vacature; wij zijn per direct op zoek naar een klantadviseur. Klik hier voor meer informatie. We kijken uit naar versterking!
Wil je op de hoogte blijven van het nieuws rondom SamSam, schrijf je dan in voor de nieuwsbrief door een mailtje te sturen naar info@wijsamsam.nl

Versterking kan natuurlijk ook in de vorm van groene ontwikkelingen in het alledaagse leven. Samen groeien richting de toekomst; Wat doe jij? Deel het met #ikbensam 

Deze blog is geschreven door Mirjam Ordelman, eigenaar van oak and blush.