Gloei jij nog?

Deze blog is gepost door Esther Stoter

Is het 'dag gloeilamp, dag gezelligheid'? Welnee, een energiezuinige ledlamp hoeft helemaal niet voor zijn voorganger onder te doen. Gloeilampen en halogeenlampen vervangen voor spaarlampen en ledlampen is juist een goed idee, zelfs als de lampen nog prima werken. Met spaar- en ledlampen bespaar je tot wel 80% aan elektriciteit en daarnaast zijn de energiezuinige lampen beter voor het milieu!

Gloeilamp vervangen loont!
De afgelopen jaren is de gloeilamp al grotendeels uit de schappen van de winkels verdwenen, toch kunnen Nederlanders maar moeilijk afscheid van ‘m nemen. Spaar-en ledlampen zijn in aanschaf duurder dan gloeilampen, maar gelet op het stroomverbruik en de levensduur ben je in veel gevallen goedkoper uit met een energiezuinige lamp. Zo gaat een ledlamp vaak meer dan 20.000 branduren mee, terwijl een gloeilamp maar 1.000 branduren meegaat.

'Een ledlamp gaat vaak meer dan 20.000 branduren mee, terwijl een gloeilamp maar 1.000 branduren meegaat'

Je moet dus eigenlijk de aanschafkosten van één ledlamp vergelijken met die van twintig gloeilampen. Omdat een energiezuinige lamp veel minder stroom gebruikt dan een gloeilamp, bespaar je op je jaarlijkse elektriciteitskosten. Mooi voor het milieu en je elektriciteitsrekening!

Bron: milieucentraal.nl
Tags: #Duurzaam  #Besparen  #Blog