Koken zonder koken

Het klinkt haast te mooi om waar te zijn: koken zonder koken. Dat is het ook want een beetje koken hoort er toch wel bij. Maar als je bijvoorbeeld pasta aan de kook brengt, de deksel op de pan doet en het gas uitzet, dan wordt het ook gaar! Dat scheelt je elke keer zeven minuten gas. En hoewel het elke dag maar een klein beetje meewerken is aan een beter milieu, zouden we samen heel veel energie kunnen besparen als iedereen op deze manier kookt!

Vroeger, toen brandstof vaak schaars was, was energiezuinig koken een must. Het heeft ook praktische voordelen: minder water - dus meer smaak, vitaminen en mineralen, geen risico op aanbranden of droogkoken én geen stress meer tussen vijf en zes. Echte 'slow food' dus! Ook handig op de camping, als je op kamers woont, of als je pitten tekort komt bij de voorbereidingen voor een uitgebreide maaltijd.

Laat jij voortaan ook je eten gaar worden zonder elektriciteit of gas te verbruiken? Dan werk je net als SamSam mee aan een beter milieu, daarnaast is het erg lekker, handig én net zo snel!

Bron: nudge.nl, milieucentraal.nl  duurzaamheid links Tipjes.nl
Tags: #Duurzaamleven #Besparen #Blog