Voortbewegen met behulp van stroom

Deze blog is gepost door Esther Stoter

Elektrisch (auto)rijden staat volop in de belangstelling. Logisch: het is niet alleen goed voor het milieu, maar eigenaren van een elektrische auto betalen ook minder belasting en stroom is goedkoper dan gas, diesel of benzine. De elektrische auto heeft een supergroen imago. Maar is elektrisch rijden nou écht wel zo groen?

Een volledig elektrische auto produceert zelf geen CO2. Toch is hij niet per definitie klimaatneutraal. Dat hangt helemaal af van de manier waarop de elektrische energie waar hij op rijdt is opgewekt. Wind- of zonne-energie is bijvoorbeeld veel groener en duurzamer dan elektriciteit uit een ouderwetse kolencentrale.

'Een volledig elektrische auto is niet per definitie klimaatneutraal'

Op dit moment rijden er rond de 91.000 volledige elektrische auto’s in Nederland. Het streven is dat er in 2020 200.000 elektrische auto’s zijn en in 2025 1 miljoen. Nederland is als land heel geschikt voor elektrisch rijden, omdat er relatief korte afstanden worden gereden: de gemiddelde autorit is namelijk maar 16,7 km. Daarom is Nederland al een van de koplopers op gebied van elektrisch rijden. Dit creëert unieke kansen voor groene groei, innovatie en banen, mits we hier in blijven investeren.

Bron: rvo.nl, anwb.nl
Tags: #Duurzaam leven  #Elektrisch rijden  #Klimaat