Eerste blog, voorstellen dus!

Deze blog is geschreven door: Arianne Bakkenes

SamSam wil niet alleen goede doelen ondersteunen of goedkope duurzame stroom aanbieden, SamSam wil bijdragen aan een betere wereld en vooral daarin samen op gaan. Want alleen voelt misschien maar alleen. Samen voelt sterker, voelt verbonden, voelt als wij. SamSam wil daarom zo veel mogelijk mensen bereiken en inspireren: telefonisch, via de radio en vanaf vandaag ook door middel van blogs. En het is een enorm open deur, maar natuurlijk gaat de eerste blog dan over duurzaamheid. 

Als iemand aan je vraagt: ‘Wat betekent duurzaamheid voor jou?’, wat zou je dan antwoorden? Sommige mensen zullen lang na moeten denken, een ander zou de schouders ophalen en weer een ander zou enthousiast vertellen over gelijkwaardigheid, een beter milieu of efficiëntie. En dat is het nou juist met de term duurzaamheid, het is niet in één woord te vangen. Veel mensen vinden het daarom een wollig begrip. Anderen laten hun leven erdoor beïnvloeden. En dat maakt het eigenlijk wel mooi: de manier waarop je duurzaamheid kunt leven is heel divers. Je zit niet aan een bepaalde levensstandaard vast, je mag het zelf invullen. 

Als iemand aan je vraagt: 'Wat betekent duurzaamheid voor jou?’, wat zou je dan antwoorden?

Mijn naam is Arianne Bakkenes, vrouw van Dirk, coach in de jeugdhulpverlening en eigenaresse van De Voedzaak. Waarschijnlijk is duurzaamheid al een thema in je leven. Althans, daar ga ik van uit als je de website van SamSam bezoekt. Voor mij was SamSam een hele logische keuze toen ik besloot duurzamer te leven. Want hoe mooi is het dat een deel van de opbrengst gaat naar mensen die het minder hebben dan ik. Dus toen ik werd gevraagd om blogs te schrijven voor SamSam, hoefde ik niet lang na te denken.

Misschien koop je je boodschappen bij een lokale of biologische boer, maak je gebruik van het openbaar vervoer of probeer je minder vlees te eten. Wat je ook doet, jij draagt je steentje bij. Door middel van de blogs, hoop ik je iedere week te kunnen inspireren over een duurzame levensstijl. En dat is zoals gezegd dus heel divers. Van voeding tot energieverbruik, van vervoer tot de herkomst van je kleding, het komt allemaal voorbij. Niet om je terecht te wijzen, laat ik daar duidelijk over zijn, maar om je te inspireren of bewust te maken. Het is aan jou wat je er mee doet!

Tags: #Voorstellen #Voeding #Duurzaamheid