Dubbele meter, halve prijs

Deze blog is gepost door Esther Stoter

We gebruiken met ons allen een hoop energie, maar we kunnen er ook flink op besparen. Dat is goed voor het milieu, en het levert je geld op. Sommige energiebesparende maatregelen zijn gratis, soms moet je eerst iets investeren. En die investering verdien je soms verrassend snel terug.

Een dubbele meter wordt vaak gekozen om geld te besparen. Wanneer je bijvoorbeeld de wasmachine en vaatwasser altijd ’s nachts laat draaien en overdag weinig thuis bent, kan het voordeliger zijn om een dubbeltarief te hebben. In het grootste deel van Nederland vallen de daluren doordeweeks tussen 23:00 en 07:00 uur en in het weekend de hele dag. Door de tarieven van je energieleverancier voor een enkele of dubbele meter met jouw energieverbruik te vergelijken, krijg je vaak al een duidelijk antwoord of een dubbele meter bij jouw energieverbruik voordeliger is.

'Het verschil tussen het dubbeltarief en het enkeltarief is de laatste jaren kleiner geworden'

Het verschil tussen het dubbeltarief en het enkeltarief is de laatste jaren kleiner geworden. Uit onderzoek van de Consumentenbond blijkt dat het dubbeltarief pas voordeliger is wanneer 40-70% van je energieverbruik ’s nachts of in het weekend plaatsvindt. ConsuWijzer gebruikt als vuistregel dat je energieverbruik per jaar meer dan 3500 kWh moet zijn, waarvan minstens de helft tijdens de daluren verbruikt wordt, om voordeliger uit te zijn met het dubbeltarief.

 

Tags: #Duurzaam leven  #Besparen  #Tips
Bron: consumentenbond.nl,    Energievergelijken Australia's premier online shopping destination