In de strijd tegen afval, kom je veel tegen waar geen alternatieven voor lijken te zijn. Lijken, want even googlen of zoeken op pinterest en je komt de leukste en makkelijkste oplossingen tegen. Zo kocht ik onlangs een zak vol bijenwas-korrels voor allerhande projecten, waarvan ik er vandaag eentje wil uitlichten.
"En het is echt zo gemaakt."
Iedereen heeft wel eens iets over na het bereiden of nuttigen van een maaltijd. Nu kun je dat bewaren in plastic diepvrieszakken. Maar daar doen we natuurlijk niet aan. Die dingen zijn heel handig, maar niet her te gebruiken. Plastic bakjes is een oplossing, maar niet in alle bakjes blijft het eten smakelijk en lang niet alle bakjes sluiten goed. Neem een blok kaas, een half gesneden komkommer of een schaaltje met hapjes van een gezellige avond… Hoe bewaar je dat – even – in de koelkast? Ik ontdekte de ‘wraps’, gemaakt van onder andere bijenwas. Met een elastiekje bind je een wrap om etenswaren of over een schaaltje. En het is echt zo gemaakt.
"Ik ontdekte de 'wraps', gemaakt van onder andere bijenwas."
Wat heb je nodig?
Stof, schaar, bakpapier, bijenwas (korrels of geraspt), jojoba-olie, elastiek, strijkbout en - plank
Tip 1: De jojoba-olie zorgt dat de wrap niet te stijf opdroogt, weglaten geeft barsten en dan is het effect weg.
Tip 2: Gebruik restjes stof of koop een lapje bij de kringloop, en wassen voor gebruik is misschien wel zo fris…
Succes! Deel je het resultaat?
Deze blog is geschreven door Mirjam Ordelman, eigenaar van oak and blush.