Delen is vermenigvuldigen

Deze blog is gepost door Esther Stoter

Gereedschap huren bij een klusser uit de buurt via peerby.com, maaltijden delen met je buren via thuisafgehaald.nl of elkaars auto lenen tegen een vergoeding bij snappcar.nl. Het zijn enkele voorbeelden van initiatieven waarbij mensen elkaar slim en sociaal helpen.

Er wordt steeds meer gedeeld, delen is duurzaam en hip. Spullen delen of lenen werd vroeger vaak geassocieerd met armoede, maar tegenwoordig is delen het nieuwe hebben. Sterker nog, Time Magazine riep de ‘delen’-trend uit als één van de beste ideeën die de wereld zouden moeten veroveren.

'Time Magazine riep de ‘delen’-trend uit als één van de beste ideeën die de wereld zouden moeten veroveren'

Doordat we ons steeds bewuster worden van welke invloed ons gedrag heeft op het milieu, wordt er steeds meer gedeeld. Men begint te zien dat de lijn van productie-consumptie-afval niet de beste is voor onze planeet. Steeds maar meer en altijd nieuw begint een tegenbeweging te krijgen. Één waarbij men probeert minder te verspillen door spullen zomaar weg te gooien, nauwkeuriger kijkt naar wat er eerstehands nodig is, onderzoekt waarvan het product gemaakt wordt en hoe het geproduceerd is.

SamSam vindt delen ook belangrijk. SamSam deelt de opbrengst met goede doelen. Op deze manier willen we ons steentje bijdragen aan een betere wereld. Bij SamSam kies je voor het goede doel dat bij jou past. Voor jouw overstap ontvangt SamSam een vergoeding van de energieleverancier. Deze vergoeding deelt SamSam met goede doelen. Zorg ook mee voor de mensen om ons heen, en schrijf je gratis en vrijblijvend in (1 minuut) om het aanbod te bekijken.

Bron: consumentenbond.nl
Tags: #Deel economie  #Duurzaamheid  #Blog