Bucketlist

10 januari 2020

Goede voornemens. Ondertussen een redelijk uitgehold onderwerp. Van mij hoeft dat niet perse met ingang van het nieuwe jaar, alhoewel een nieuw jaar toch ook een mooi ijkpunt is en het niet verkeerd is om af en toe te reflecteren en nieuwe doelen te stellen. Zeker op duurzaam gebied valt er nog veel te doen. Om het behapbaar te houden, is er een bucketlist.

Op het even Groen Geloven is de nieuwe Duurzame Bucketlist gepresenteerd. Met de beste praktische kansen om duurzamer te gaan leven. En in een aantrekkelijk jasje, geschikt voor op de koelkast.

De Duurzame Bucketlist is een initiatief van A Rocha, Micha Nederland, Stabilitas BV, Groene Kerken en Climate Stewards. Tijdens GroenGelovig 2016 is de eerste bucketlist gelanceerd. Samen met energiecollectief SamSam is de Duurzame Bucketlist nu vernieuwd en opnieuw gelanceerd.

“…welke doelen wil je wanneer behalen?

Bij een duurzaam leven komt veel kijken. Er zijn 101 mogelijkheden om aan de slag te gaan. Op deze Duurzame Bucketlist vind je de belangrijkste. Ga ermee aan de slag en maak duurzame stappen. Waarschijnlijk kun je met deze bucketlist wel even vooruit. Je kunt de Duurzame Bucketlist ook gebruiken als je persoonlijke duurzaamheidsplan: welke doelen wil je wanneer behalen?

De bucketlist is verdeeld in onderwerpen als duurzaam consumeren, omgaan met geld en schepping & natuur. Op de lijst kun je noteren wanneer je iets hebt gedaan. En misschien kun je er al heel wat afstrepen, omdat het voor jou al vanzelfsprekend is om te doen! Apparaten met een A-label of producten kopen zonder verpakkingen bijvoorbeeld.

Ga je voor een maximaal effect? Stuur deze bucketlist door naar je vrienden en bespreek geregeld je voortgang met elkaar.
Download de bucketlist hier

Welke dingen kun je al afstrepen? Deel het met #ikbensam 

Deze blog is geplaatst door Mirjam Ordelman, eigenaar van oak and blush.
Tekst en beeld: persbericht A Rocha Nederland